Year 2008

02.03.2008

Matkattiin Pennyn, Karrin ja äidin kanssa Helsinkiin ensimmäiseen näyttelyyn. Karri jäi serkkujen luo Espooseen muiden matkatessa Kaapelitehtaalle. Oli todella kasvattava kokemus nuorelle koiralle; kansaa oli kuin meren mutaa, puhumattakaan koirista. Ahdasta oli. Tavattiin myös kasvattaja Jenny ja Strömbergin Anne, joka ihasteli kovasti Zorron tytärtä.
Kehässä meni mainiosti harjoitusmäärään nähden ja kotiin tuliaisena oli kunniapalkinto ja narttupentujen 3. sija.

18.-20.4.2008

Auton nokka kohti Espoota heti perjantai-iltapäivänä. Karri jäi viettämään iloista viikonloppua kummitädin hoteisiin Haukilahteen ja me muut matkattiin Vahermaan Nummi-Pusulaan.
Vietimme koko viikonlopun opiskellen mejää. Teoriaosuuksien jälkeen sännättiin/ rämmittiin metsään tekemään verijälkeä. Osallistuvat koirat olivat joko ensikertalaisia, tai jo upeasti kilpailleita konkareita, sekä kaikkea siltä väliltä. Jäljen teko ryhmissä oli mielenkiintoista ja hauskaa.
Pennyn kanssa mentiin luonnollisesti vasta-alkajan jäljelle. Jälki oli tehty noin kaksi tuntia ennen harjoitusta. Neiti lähti seuraamaan outoa hajua rohkeasti, välillä hieman harhautuen, mutta osasi palata oikeaan kohtaan ja - suuntaan! Noin puolessa välissä oli pakko istahtaa ihastelemaan upeaa järvimaisemaa (lue: keräämään rohkeutta). Jälki selvittiin kunnialla, kiitos taitavan ohjaajan ja kouluttajan. Sorkka kun löytyi, niin jopas löytyi ipanasta taas itsevarmuutta. Rinta rottingilla matkattiin leiripaikalle! Poju oli matkassa lähinnä seurustelumeinigillä ja aiheuttikin taas kummastusta valtavinen korvineen.
Lauantai-ilta vietettiin saunoen ja grillaten nuotiolla. On mukava tavata samanhenkisiä ihmisiä ja KOIRIA. Sunnuntai jäljille menivät kokeneemmat tyypit. Iltapäivällä suunnattin jälleen Espoon kautta Jämsään.

18.5.2008

Jämsässä järjestettiin ryhmänäyttely, jonne tietysti oltiin ilmoittauduttu. Ilma oli tyypillisen kylmä ja harmaa, kuten toukokuussa sopii odottaa. Tuomarina meillä oli Juhani Lappi. Tavattiin kehän laidalla myös tuttuja; Aki ja Taina, Laura ja Eden, Virve ja Lara. Saatiin myös uusia tuttavuuksia, kuten Reetta ja Maukka. Selviydyttiin junnunartuissa kolmansiksi Laran saadessa ensimmäisen sertinsä!

7.6.2008

Timppa, Taina, Aki ja Penny hurauttivat lauantaiaamusta Tuuriin näyttelemään. Penny prinsessa komensi Akiraasua matkalla siihen malliin, että Oppipoika katsoi parhaakseen siirtyä koiraosastolta takapenkillle. Hei, mutta siellähän olikin pehmeämpi makuualusta..
Taina esitti Pennyn ja hienosti sen tekikin! Ensimmäinen serti takataskussa saapui sakki kotiin, tulipa vielä paras narttu- tittelikin ja VSP Jumon ollessa ROP. Tuomarin homman hoiti Harto Stockmari. Superkiitokset handleri-Tainalle!

 15.6.2008

Forssan KV oli juniorin ja handlerin seuraava koitos. Jännitys oli käsin kosketeltavaa, olihan kyseessä oikeastaan ensimmäinen iso näyttely, handlerille. Miksi ihmeessä pitää jännittää, siitä kun ei tässäkään tilanteessa todellakaan ole apua. Tuomarina oli Giuseppe Alessandra. Herra ei ihmeemmin Pennystä perustanut, moitti koiran karvaa.(Oli viimeinen kerta kun turkki pestään edellisenä iltana!)
Saaliiina oli EH ja junnunarttujen 2. sija. Näyttelypaikka oli upea! Jotain positiivista;)

13.7.2008

Ainoana vastuuntuntoisena perheenjäsenenä Karri lähti aamulla kirkkoon serkkunsa konfirmaatioon, kun me muut karattiin Leivonmäelle ryhmänäyttelyyn. Koiria oli vähän paikalla ja huonoa tuuria paljon. Juuri kun yritimme esittää tuomari Paavo Mattilalle koiran parhaita puolia, eli vauhdikasta menoa, jysäytti joku ajattelematon rouvashenkilö valtavan telttansa pystyyn kehän laitanaruun. Koira hyppäsi ilmaan ja mulkoili epäluuloisesti siihen suuntaan koko kehässäoloaikansa. Arvosteluun saatiinkin, että koiralla on hieman varovainen luonne. Pois se Pennystä, vaikka siltähän se varmasti tuomarin silmissä näytti. ERIä ei jaettu laisinkaan, joten ei siis roppiakaan. EH 1 oli päivän saalis.
Vauhdilla kotiin, ykköset päälle ja juhlimaan rippilasta.

9.8.2008

Saarijärveltä löytyi meidän seuraava näyttelykohde. Karri lähti mukaan, omien puheidensa mukaan kantamaan pokaaleja, eikä viisas poika väärässä ollutkaan! Serti tuli ja Matti Luoso tuomaroi Pennyn parhaaksi nartuksi ja kaiken kukkuraksi rotunsa parhaaksi. Upeaa! Kehän jälkeen oli heti soitettava Tainalle ja kyseltävä viime hetken neuvot, kuinka ryhmäkehässä käyttäydytään. Taisi puhelinyhteys löytää myös Jennyn, jolle pääsin kertomaan hienoja uutisia kasvatistaan.
Ryhmäkehä sujui hienosti, vaikka ipana oli aivan poikki ja ihminen aivan tärinöissään. Ensimmäisen kerran tarvitsi maanitella neitokaista juoksuun. Raskaan päivän kruunasi ryhmäkehän toinen sija upean dalmatialaisherran viedessä ykköspallin. Hieno päivä!

17.8.2008

Massimiliano Mannucci tuomaroi rhodesiankoirat Heinolan näyttelyssä. Kehän laitamat olivat tupaten täynnä väkeä ja koiria. Tunnelma oli tiivis ja kelikin kohdallaan. Edellisenä päivänä Kouvolan näyttelyssä oli kuuleman mukaan ollut varsinainen koiranilma. (Siis ei kuitenkaan rhodesialaisen keli...)
Kovan kisan jälkeen Penny julistettiin parhaaksi nartuksi sertin kera, Jumon ollessa jälleen paras uros ja rotunsa paras. Penny oli siis VSP. Tuomari kutsui meitä Italiaan sekä Venäjälle näyttelemään, mutta nuo ulkomaan kehät saavat meitä vielä odottaa.. Herkkuostosten jälkeen matkattiin kotiin väsyneinä, mutta onnellisina.

 24.8.2008

Hämeenlinnan kv- näyttely oli suunniteltu kesän viimeiseksi koitokseksi. Tuomarin homman tällä kertaa hoiti Hans Almgren. Sunnuntaipäivän palkaksi saimme sertin kovassa porukassa. Ensimmäisen kerran tunsin olevani suht'koht rentona koiruuden kanssa kehässä. Pennykin tuntui heti kehään mentäessä tietävän mikä on homman nimi ja toimi kuin unema, niin kaikki sujui kuin tanssi! Mukava lopettaa kesän näyttelykausi näin positiivisissa tunnelmissa.

4.10.2008

Vilppulan ampumaradalle oli järjestetty rhodesiankoirille karhunhaukkukoe. Homma tuntui niin mielenkiintoiselta, että lähdettiin koko perhe seuraamaan tapahtumaa. Pennyä en kokeeseen ilmoittanut neidin nuoruuden vuoksi, mutta ehkä ensi vuonna ? Koirat käyttäytyivät kokeessa hvin eri lailla, mutta oli mukava huomata, että kaikkien hermot kestivät karhun veren ja ulosteen hajut, eikä täydellistä panikoitumista nähty ollenkaan! Diplomiin asti ylsivät vain harvat koirat; Aki ja Chili sen kuitenkin saivat. Hienoa pojat!

15.11.2008

Lahdessa järjestettiin rhodesiankoirien ensimmäinen ikioma eRRkkari. Taina ja Aki lähtivät samalla kyydillä matkaan. Paikalla oli mahtava määrä koiria ja kaikki muistuttivat ihmeesti toisiaan...
Tuomariksi oli saapunut Australiasta Cheryl Currie-Thompson. Junnuluokan narttujen toinen sija ERIllä oli meidän. Koko arvosteluskaala oli tuomarilla käytössä ja oli mielenkiintoista seurata , kuinka hän koirat arvosteli.

22.11.2008

Penny ilmoittautui Jyväskylän kv- näyttelyyn ensimmäisen kerran nuorten luokkaan. Jännittävän taistelun jälkeen saatiin parhaan nartun titteli sertillä ja ensimmäisellä cacibilla. Upeaa! Tuomarina oli Harto Stockmari ja rotunsa parhaana palkitiin Malozi Jumoke, joka sai näin kansainvälisen muotovalion arvon! Tämä oli kolmas kerta kun tavataan Juomon kanssa roppikehässä!
Shopattiin vielä Pojulle tuliaisiksi uusi patja. Vanha kun oli mennyt edellisviikolla erään rhonttineidon tehosilpppurihampaiden läpi... Tälle vuodelle on vielä suunnitelmissa matkata Voittaja 08- näyttelyyn Helsingin Messukeskukseen joulukuun puolivälissä. Silloin meidän ipana näyttäytyy viimeisen kerran junnutyttöjen kehässä. Ensi vuonna esiinnymme nuorten luokassa.

14.12.2008


Matkustettiin jo lauantai-iltana Espooseen yökylään. Sunnuntaiaamuna pakattiin näyttelykamppeet autoon ja ajeltiin ystävällisen siskon avustuksella Messukeskukseen. Edessä oli ensi kokemus suuresta Voittaja 08-näyttelystä. Saavuttiin paikan päälle ajoissa ja kerettiin kuvailla Pennyä ja Zorroa, sekä vaihtaa kuulumisia Annen ja Maken kanssa. Pikkuhiljaa rupesi tunnelma nousemaan ja väkiluku kasvamaan. Tuomarin viran hoiti tällä kertaa norjalainen Arne Foss. Penny odotteli vuoroaan tyytyväisenä omassa uudessa häkissään.
Tulokseksi saatiin EH3 junnuluokassa. Näyttelytouhujen jälkeen hilpaistiin Pennyn kanssa shoppailukierrokselle. Teimme mukavia löytöjä pukin konttiin ja ihania herkkuja. Neiti sai vielä upean naisellisen punaisen pannan ja hihnan.
Renaultin nokka kohti Jämsää ja kotiin keräämään voimia. Nyt paneudumme joulun valmisteluun ja sehän sopii koirille! Penny on erikoistunut kulhojen esitiskakseen;) Saas nähdä kuinka koiruuksien käy, kun kinkku sukeltaa uuniin. Taitaa tulla ahdasta tuolla kyökin puolella...